Behandelingen

Behandelingen

Therapie op maat

Iedere fysieke klacht vraagt om een advies op maat. Geen mens is hetzelfde, dus kijken we per situatie naar de juiste behandeling. 

rug- of nekklachten? wij kijken samen met u naar de meest geschikte behandeling

Op deze pagina vindt u een overzicht van de behandelmogelijkheden. Loop niet door met klachten, leven is bewegen!

Therapievormen

Oefentherapie

Oefentherapie is het teweegbrengen van spiercontracties en bewegingen van het lichaam en bestaat uit gerichte mobiliserende, stabiliserende, spierversterkende oefeningen en oefeningen en advies gericht op houdingscorrectie en het verbeteren van bewegingsgewoonten.

Massage

Bij massage wordt gestructureerde of ongestructureerde druk, spanning, beweging, of trilling – manueel of met mechanische hulp – op de zachte weefsels van het lichaam toegepast. Dit met inbegrip van de huid, spieren, bindweefsel, pezen, ligamenten, gewrichten, lymfevaten, organen van het maag-darmstelsel en reproductief systeem, ter verhoging van enigerlei aspect van het welzijn van de patiënt.

Bedrijfsfysiotherapie

De bedrijfsfysiotherapeut werkt aan het voorkomen van gezondheidsproblemen op de werkplek, verminderen en herstellen van aandoeningen van het bewegingssysteem en ondersteunen waar nodig bij de re-integratie van (langdurig) zieke werknemers via een geïntegreerde aanpak aan een gezonde werkomgeving.

Fysiotherapie bij chronische aandoeningen

Veel mensen hebben gewrichtsproblemen die hen beperken in dagelijkse activiteiten. Diverse aandoeningen kunnen hiervan de oorzaak zijn: artrose in één of meerdere gewrichten, osteoporose, gewrichtsprothesen, complexe botbreuken, diverse vormen van reuma of aanverwante auto-immuunziekten. Door het langzaam opbouwen van de belastbaarheid wordt ernaar gestreefd uw (sport)activiteiten weer op te pakken, het zij op een aangepast niveau

"Pijn in linkerflank en twee dagen later in rechterflank en rug. Vermoeden van nierstenen via echo uitgesloten.Op advies huisarts naar fysiotherapeut en gelet op de goede cijfers voor Spanbalans gekozen. Dat bleek een goede keuze! De volgende dag kon ik al terecht. Na nog 1 behandeling zijn de klachten al over."
Cijfer via Zorgkaart Nederland: 98%
"Na enige behandelingen zat er geen schot in het genezingsproces, en gaf Rudolf mij advies naar de huisarts te gaan voor nader onderzoek. Na huisarts, neuroloog, neurochirurg, terug naar neuroloog, daarna revalidatie arts met ergotherapie. En uiteindelijk weer terug bij de fysiotherapie en na een intensieve handeling, blessure voor 95% verholpen."
Cijfer via Zorgkaart Nederland: 90%
"Zeurende lage rugpijn, vrij acuut. Rudolf gebeld en kon snel terecht. Ik wist hoe ik aan de klachten kwam, hij hoe ik er vanaf kom. Heldere en vlotte communicatie. Na 4 behandelingen van de rugpijn af, dus goed geholpen."
Cijfer via Zorgkaart Nederland: 97%
"Wanneer je belt voor een afspraak word je vriendelijk te woord gestaan en krijg je meteen al tips om de pijn alvast wat te verlichten. Daarna word je zo snel mogelijk ingepland - ik kon dezelfde dag nog terecht! De fysiotherapeut luistert naar de klachten en vraagt zo nodig nog verder uit. De behandeling wordt per keer geëvalueerd zodat je nooit teveel behandelingen krijgt en ook hier wordt goed meegedacht m.b.t. bijvoorbeeld de zorgverzekeraar.
Cijfer via Zorgkaart Nederland: 98%